Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Καλωδίωση 4: Κεντρικός διακόπτης

Είναι σίγουρο πλέον, ότι το θέμα των ηλεκτρικών θα απασχολήσει περισσότερα sequel από το Ρόκυ.
Αφού δημιουργήσαμε μια μικρή χωροταξική διαρρύθμιση καλωδίων και αναμονών, το επόμενο στάδιο είναι η τοποθέτηση του κεντρικού διακόπτη για να δώσει το απαραίτητο ρεύμα για δοκιμές κλπ.

Ο διακόπτης είναι από σκούτερ, έτσι ώστε να προσφέρει, μαζί με το απαραίτητο ρεύμα στα κυκλώματα, και λειτουργία ξεκλειδώματος της σέλας μέσω ντίζας.
Η τοποθέτησή του θα γίνει αναγκαστικά μέσα στο κουτί των ηλεκτρικών.
Πολύ εύκολο με τη βάση που διαθέτει.
Αυτό που χρειάζεται είναι το τρύπημα του κουτιού για να μπει στη θέση του.


Η τρύπα έγινε τοποθετώντας σε πρώτη φάση το διακόπτη "περίπου εκεί" που τον θέλαμε.
Κατόπιν, αφού είχε ανοιχτεί μια μικρή τρύπα και αποκτήσαμε άποψη για την ακριβή θέση, τοποθετήθηκε το κάλυμμα του διακόπτη εξωτερικά και πήραμε αποτύπωμα εξωτερικά με μολύβι.
Για τη θέση της τρύπας και φυσικά του διακόπτη ολόκληρου, θα διαβάσεις παρακάτω τη συλλογιστική.
Κατόπιν με τη χρήση ενός ποτηροτρύπανου (γεια σου ρε Θεοδόση καλλιτέχνη!) δημιουργήθηκε η τρύπα για να φιλοξενήσει το κάλυμμα του διακόπτη.
Τοποθετήθηκε μέσα στο κάλυμμα ο υπόλοιπος διακόπτης και κόπηκαν οι αποστάτες που θα μεσολαβήσουν ανάμεσα σε αυτόν και το κάτω μέρος του κουτιού των ηλεκτρικών.
Θα αναρωτηθείς γιατί χρειάζονται αποστάτες και δεν τοποθετήθηκε ο διακόπτης κατευθείαν στον πάτο του κουτιού των ηλεκτρικών.


Η απάντηση φαίνεται εδώ. Η ντίζα πρέπει να φωλιάζει κάπου, ώστε να λειτουργεί σωστά, αλλά και να μη μπορεί να φύγει από τη θέση της.
Ιδανική περίπτωση για κάτι τέτοιο φάνηκε η χρήση του επάνω καπακιού του κουτιού, με μια χαρακιά για να περνά από μέσα του η ντίζα.
Αυτό θα έκανε εξαιρετικά "καθαρή" την τοποθέτηση και θα πρόσθετε πόντους στο αναγκαίο πουλ-μουρ στους πιο μυημένους.
Έτσι λοιπόν, για να επιστρέψουμε στην απορία σου, σαν επίπεδο αναφοράς χρησιμοποιήθηκε το ΠΑΝΩ επίπεδο του κουτιού και όχι το κάτω.
Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάστηκαν οι αποστάτες στο κάτω μέρος του διακόπτη, ώστε το πάνω μέρος του διακόπτη και η βάση του εξωτερικού της ντίζας να είναι "περασιά" με το ύψος του καπακιού του κουτιού των ηλεκτρικών.


Η επιχείρηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία και όπως μπορείς να δεις, το μόνο που προδίδει την παρουσία διακόπτη "εκεί μέσα" είναι η ντίζα που καταλήγει εκεί.
Αμέσως μετά, μαζέψαμε στα γρήγορα, κλείσαμε, έφυγα και πρόλαβα να γυρίσω σπίτι πριν κλείσουν όλες οι προσβάσεις στο σπίτι μου για την ομιλία της Παπαρήγα στο Πεδίο του Άρεως.
Τη στιγμή δε που σου γράφω τις τελευταίες λέξεις, η ομιλία τελείωσε και ο κόσμος γυρίζει σπίτι του.
Ελπίζω από βδομάδα η πραγματικότητα να πλησιάσει περισσότερο τις ελπίδες όλων.
Καλή ψήφο να έχεις!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου